Kommunikation og lederskab

Over 2 år udviklede Aalborg Havns chefgruppe sig gennem et unikt forløb i personlig kommunikation, strategisk organisationsudvikling, teamsamarbejde og det innovative lederskab i hverdagen.

Ydelser: Ledelse

Udgangspunktet for lederudviklingsforløbet var, at lederne gerne ville være bedre til at kommunikere både op-ned og sideværts i Aalborg Havn. Helt naturligt udviklede forløbet sig til en gedigen og værdiskabende kobling i det personlige lederskab, hvor kommunikation, strategisk organisationsudvikling, teamsamarbejde og ikke mindst dét at flytte sig ind i det intelligente og innovative lederskab blev omdrejningspunkter.

Konkret var forløbet bygget op som et action learning forløb, hvor kursusdagene supporterede den udvikling, lederne havde brug for skete i deres hverdag. Det betød, at vi dagsorden på kursusdagene opstod med udgangspunkt i nære hverdagsudfordringer, som vi udforskede gennem forskellige teoretiske vinkler; eksperimenterede med nye løsninger af og gav perspektiv ifht. Aalborg Havns strategi som Den Intelligente Havn.

undefinedundefined

Vi lod forløbet inspirere af Teori U (C. Otto Scharmer), som gav en tydelighed omkring det emergente i den direkte kobling mellem personligt lederskab og kommunikation til udviklingen af virksomhedens mission og strategi. Og som ikke mindst gav godt overblik over forskellige kommunikations- og ledelsesprocesser, der skaber fornyelse og innovation.

Lilse-Lotte Terp, HR-chef, fortæller videre:
"Vi har fået et værdifuldt indblik i, hvordan vi reagerer som enkeltpersoner og i grupper, både som person og som leder. Særligt det teambaserede arbejde har gjort en stor forskel. Det at blive opmærksom på hinandens ressourcer og kompetencer og opfattelser af gruppen har betydet en åbenhed og et samarbejde i fælles retning. Gennem kommunikation og metoder hertil har vi opnået en fælles rejse mod det personlige lederskab og den fælles udvikling som team.

Katrine har bidraget med det teoretiske grundlag i teori U og andre ledelses- og kommunikationsteorier. Og det har givet os brugbare ledelsesværktøjer. Katrine har skarpt analyseret vore holdninger, udsagn og kommunikationsform, og på den måde bidraget til udviklingen individuelt og i ledergruppen. Tilsvarende er vore lederegenskaber sat på prøve og analyseret med stort udbytte for både den enkelte og for ledergruppen."

Lise-lotte Terp - HR-chef - Aalborg Havn
"Katrine har sat Aalborg Havns strategiske udvikling (Den intelligente Havn) i en kommunikations- og ledelsesmæssig sammenhæng og dermed bidraget til forståelsen af strategiudviklingen. Særligt i vores dagligdags kommunikation i forhold til medarbejdere og internt i ledelsen har vi fået store gevinster."
katrine_schumann_contact.png

Skriv til Katrine

{{returnmessage.message}}

Tak for din henvendelse. Jeg vender tilbage så hurtigt som muligt.

Noget gik helt galt under afsendelsen. Prøv igen ... eller kontakt os venligst pr. telefon.

Din profil er oprettet men der er noget galt med den email du har angivet og vi kan derfor ikke sende dig emails.

Er "{{returnmessage.form.email}}" helt korrekt?

Kontakt venligst agrobalance.dk

Du skal udfylde emailadresse Den angivne emailadresse er ikke korrekt