Kreativitet i hverdagen i det offentlige

Kreativitet er ikke for de særligt udvalgte i særlige projekter, men for alle på arbejdspladsen i hverdagen. Udfordringen i det offentlige er bruddet med "vi plejer at..." og ledelsessystemer, der vægter sikker drift. Alligevel er der heldigvis masser af mulighed for kreativitet i hverdagen!

Foredraget afmystificerer kreativitet og kommer med eksempler på, hvordan kreative løsninger på almindelige hverdagsudfordringer skaber værdi. Samtidig vises, hvorfor offentlige arbejdspladser ofte helt naturligt holder fast i ”vi plejer at gøre”, og forhindrer kreativitet i at vokse.

Efter foredraget vil I kunne udnytte kreative muligheder i hverdagen og støtte hinanden i at udvikle en mere kreativ kultur på arbejdspladsen. Foredraget varer 1 time og retter sig til både medarbejdere og ledere i det offentlige.

Om foredragets indhold

I de senere år er kreativitet blevet fremhævet, når arbejdspladsen skal skabe innovation og man er begyndt at tænke på kreativitet, som noget med gule post-its, farvede tænkehatte og idéudvikling i særlige innovationsrum. Men kreativitet er ikke kun relevant i særlige projekter.

Kreativitet er relevant i hverdagen i den helt almindelige opgaveløsning, hvor man som medarbejder og leder blot har brug for at løse opgaverne lidt anderledes end man plejer. Her handler kreativitet ikke om store armbevægelser, men om eksperimenter og mønsterbrud så små, at vi ofte tænker, at det er for banalt til at kaldes kreativt, for det er jo bare at løse opgaverne lidt smartere og få enderne til at mødes lidt bedre.

Alligevel holder vi os ofte tilbage fra at være kreative i arbejdet, fordi det bryder med

  1. det ”vi plejer at gøre” på arbejdspladsen og derfor kan ses som kritik af fællesskabet og kulturen;
  2. en stærk fagprofessionel kultur og identitet, hvor faget er rodfæstet i traditioner og viden;
  3. og ikke mindst med de stærke krav om 0-fejl, evidens, sikker drift, dokumentation og kvalitetssikring, der karakteriserer offentlig styring.

Men der er alligevel store muligheder for kreativitet i hverdagen i det offentlige. Særligt fordi mange medarbejdere har stort engagement i opgaveløsningen og virkelig ønsker at forbedre hverdagens arbejde. Vaner og handlemønstre kan sagtens ændres, når bare det giver mening i hverdagen!

Kunderne siger om foredraget:

"Katrine Schumanns oplæg var forfriskende og meget inspirerede. Dejligt med nytænkning, og at man får fornemmelsen af kreativitet som noget godt. Katrine udfordrede os på vaner og tankemønstre, hvilket gav stof til eftertanke. Hun er en slags mønsterbryder, der fungerer som øjenåbner for nye aspekter, anderledes tænkemåder og gode ideer. Katrine er en blændende og levende formidler, der også gav anledning til at bruge lattermusklerne. Meget ros til Katrine Schumann." Liselotte Brahe, Aarhus Universitetshospital i relation til foredrag på "Sygeplejens Dag 2016"

Foredraget kan udvides til workshop

Udvides foredraget til en 3-4 timers workshop, skaber foredraget ikke blot inspiration, men reelt nye handlemuligheder for hver enkelt deltager:

  • Værdifulde indsigter for hver enkelt i relation til kulturen på egen arbejdspraksis.
  • Konkrete og personlige handlemuligheder, som kan bruges i hverdagen, så egentlig værdiskabende fornyelse fremmes.
katrine_schumann_contact.png

Skriv til Katrine

{{returnmessage.message}}

Tak for din henvendelse. Jeg vender tilbage så hurtigt som muligt.

Noget gik helt galt under afsendelsen. Prøv igen ... eller kontakt os venligst pr. telefon.

Din profil er oprettet men der er noget galt med den email du har angivet og vi kan derfor ikke sende dig emails.

Er "{{returnmessage.form.email}}" helt korrekt?

Kontakt venligst agrobalance.dk

Du skal udfylde emailadresse Den angivne emailadresse er ikke korrekt