Bare giv mig et smil...

Hvorfor er det, vi tror, at et smil udstråler, at vi er useriøse og pjattede - når nu smilet kan være den direkte vej til seriøs, relevant fornyelse i organisationen?

Forleden var der re-premiere på LederLounge. En hel dag, hvor 16 ledere og udviklingskonsulenter forkælede sig med fordybelse i leg og ledelse i luksuriøse omgivelser.

"En hel igennem skøn dag, hvor smilet sad i kinderne resten af dagen. Samtidig relevant og seriøs tilgang til ledelse", lød en umiddelbar tilbagemelding fra en af deltagerne.

Og tænk, hvis det kunne være hver dag, at disse 3 ord, var nøgleord:
 

SMIL
RELEVANT
SERIØST
 
Jeg er af den dybe overbevisning, at vi kan skabe hverdage på arbejdspladserne, hvor vi HVER DAG kan krydse af, at det vi lavede var relevant, seriøst OG fik os til at smile.

Men nogen gange er vi kørt fast og tror måske, at ligningen kun går op sådan her:
 
relevant - [minus] smil = seriøst

Hvis noget er relevant i ledelse og organisationsudvikling, så bliver det kun taget seriøst, hvis vi tager den alvorlige mine på, når vi taler om det....
Et smil kan hjælpe forandring og innovation bedre frem end noget andet, er min erfaring:

Når vi smiler til hinanden i situationer, der er usikre - og forandring og fornyelse ER usikre situationer - så giver vi lidt mere af os selv:

Et smil er en invitation til at smile igen. Vi får kontakt - vi får øjenkontakt. Vi mødes. Og i det møde, bliver vi lidt sårbare, fordi vi holdt op med at pakke os ind i "bedemands-folder". Og i den sårbarhed vokser tilliden til at vi nok skal være der for hinanden - i forandringens usikkerhed.

Forandringer og fornyelse indebærer at slippe sikkerheden og trygheden i vanerne og tillade nye, værdiskabende mønstre at træde frem. Det kræver MOD - til at give slip, eksperimentere, fejle og fjumre. Ikke fordi det er farligt at eksperimentere, men fordi det er brud på sociale og kulturelle mønstre - og så kender vi jo vores HC.Andersen eventyr:

Hvis du er anderledes, skal du kanøfles: Han er aparte. Ikke en af vore....

Et smil er seriøst inkluderende, når smilet er nysgerrigt, ægte og nærværende. Vi opdager, at smilet kan vokse til latter, når vi eksperimenterer og forsøger med nye ideer og tanker, der først virker helt absurde, men som viser sig at være trædesten til gode ideer og reel værdi. Og vi opdager, at ligningen i virkeligheden er:
 
RELEVANT + SMIL
= SERIØST VÆRDISKABENDE
 

Kommentarer

katrine_schumann_contact.png

Skriv til Katrine

{{returnmessage.message}}

Tak for din henvendelse. Jeg vender tilbage så hurtigt som muligt.

Noget gik helt galt under afsendelsen. Prøv igen ... eller kontakt os venligst pr. telefon.

Din profil er oprettet men der er noget galt med den email du har angivet og vi kan derfor ikke sende dig emails.

Er "{{returnmessage.form.email}}" helt korrekt?

Kontakt venligst agrobalance.dk

Du skal udfylde emailadresse Den angivne emailadresse er ikke korrekt