Bøh - der fik jeg dig ... Homo Ludens Laboremus

Jeg kender en arbejdsplads, hvor man leger sammen i hverdagen.

En stor, højprofileret offentlig arbejdsplads. Jeg siger ikke hvilken, fordi lederen og medarbejderne dér, måske vil synes at det er pinligt at vedgå sig, at legen har en plads i dagligdagen. For leg er jo noget pjat.

På den arbejdsplads har de en leg, der hedder "BØH". En leg, der handler om, at man godt må gemme sig bag et hjørne eller under et skrivebord. Her kan man være helt, helt stille. Og helt, helt usynlig. Indtil en anden kommer forbi, og så

SPRINGER MAN OP OG RÅBER "BØH".

Det er SÅ plat. Og det er SÅ sjovt.

Lidt ligesom pruttepuder under ALLE de pæne siddeunderlag på 7-er stolene. Til et internt strategimøde.

Det er SÅ plat. Og det er SÅ sjovt.

Og det skaber et mønsterbrud i dagligdagens alvor: Vi er en seriøs arbejdsplads. Det udløser latter og lykkehormoner. Det giver en god historie at fortælle derhjemme. Og når til sommerfesten om 10 år, vil de gamle fortælle: "Kan I huske dengang..."

Jeg har i mange år beskæftiget mig med leg i organisationer. Leg, som en aktivitet, der ikke blot bringer sjov og spas ind i hverdagens alvor. Men særligt med leg, som en aktivitet, hvor vi er sammen om at skabe mønsterbrud, vi lige om lidt kan bruge til noget andet.

Nemlig som opspring til innovation.

Forudsætninger for innovation
For når vi først har turdet være platte sammen. Når vi først har grinet sammen af hinanden, fordi vi begge to så åndssvage ud, da jeg hoppede frem fra mit skjul og du blev forskrækket. Når vi først sammen har brudt konformiteten af god tone på arbejdspladsen ... Ja - så har vi noget vigtigt sammen.

Vi har grobunden for en fælles tillid i pressede situationer. Og for at turde begå fejl og bryde mønstre, og gøre noget overskridende nyt.

  • Tillid skal der til, for at vi tør skabe mønsterbrud.
  • Mønsterbrud skal der til, for at vi skaber egentlig fornyelse og innovation.

Så enkle er forudsætningerne for innovation i organisationen.

Mod, tillid og mønsterbrud.

Legefællesskaber er vigtige
Jeg er med i et seriøst legefællesskab. Altså et fællesskab, hvor vi samles for at lege. Og for at udforske legens funktion og potentiale. Så vi med tiden kommer til at vide endnu mere om, hvilken værdi det har, når voksne leger sammen når de er på arbejde.

Vil du lege med os?

PlayLab hedder legepladsen og er fysisk beliggende på Aalborg Universitet, og ledes af Ann Charlotte Thorsted, som forsker i leg i organisationer.


PlayLab holder flere gange om året netværksarrangementer, hvor ledere, medarbejdere, HR-folk, konsulenter, forskere og studerende mødes og leger. Og ofte sammen med legekammerater, der leger som helt fundamentale forudsætninger for deres arbejde. Så lærer de os andre lidt om, hvordan de leger og hvorfor.

I onsdags var en skuespiller og en kampkunst-instruktører med på legepladsen, og vi legede med kroppen og stemmen, og opdagede, hvordan vi kunne være nærværende og opmærksomme i stærk modstand og kompleksitet.

Kompetencer, der nok kunne være brug for på en arbejdsplads, ikke?

PlayLab har et virtuelt legerum, hvor du kan følge med i aktiviteterne. Skriv dig op til nyhedsbrevet, så bliver du automatisk inviteret med til at lege med os.

Kærlig hilsen, Katrine Schumann

ps. Fordi ikke ALLE synes, at leg er sjovt, skal leg aldrig være tvang. Så er det jo netop ikke leg. Derfor skabte den arbejdsplads, jeg nævnte en BØH-klub, så man tydeligt kunne markere om man ville være med i legen eller ej.

Kommentarer

katrine_schumann_contact.png

Skriv til Katrine

{{returnmessage.message}}

Tak for din henvendelse. Jeg vender tilbage så hurtigt som muligt.

Noget gik helt galt under afsendelsen. Prøv igen ... eller kontakt os venligst pr. telefon.

Din profil er oprettet men der er noget galt med den email du har angivet og vi kan derfor ikke sende dig emails.

Er "{{returnmessage.form.email}}" helt korrekt?

Kontakt venligst agrobalance.dk

Du skal udfylde emailadresse Den angivne emailadresse er ikke korrekt